SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Orechová torta

Prísady

Prísady

na recept Orechová torta

Na cesto:

4 ks bielok
4 ks žĺtok
90 g cukor
60 g múka polohrubá
0,5 balíčky Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
2 zarovnaná PL Holandské kakao Dr. Oetker prosiate

Na náplň:

1 balíček Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
300 ml mlieko
30 g cukor
1 ks žĺtok
50 g orechy lieskové pražené mleté
150 g maslo zmäknuté

Na ozdobenie:

1 balíček Šľahačka v prášku Dr. Oetker
150 ml mlieko
20 g orechy lieskové pražené celé
50 g orieškov v čokoláde

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 24 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň do peny. Do žĺtkovej zmesi striedavo metličkou primiešavame múku zmiešanú s kypriacim práškom a sneh a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Plynová rúra: 170 °C

Doba pečenia: asi 35 Minút

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne dáme variť 200 ml mlieka. Medzičasom zmiešame 100 ml mlieka, žĺtok a cukor so Zlatým klasom. Do vriaceho mlieka vlejeme pripravenú zmes, ktorú za stáleho miešania varíme asi 1 minútu. Odstavíme, pridáme orechy a za občasného miešania necháme vychladnúť. Potom do Zlatého klasu zašľaháme maslo.

4

Korpus raz pozdĺžne prekrojíme. Spodnú časť potrieme polovicou náplne a prikryjeme vrchným dielom. Zvyšnou náplňou potrieme povrch torty.

5

Na ozdobenie vyšľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Šľahačkou potrieme okraje a povrch torty. Dozdobíme lieskovými orieškami a orieškami v čokoláde.

Nutričné hodnoty na recept Orechová torta

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 9609 kJ
2295 kcal
1888 kJ
451 kcal
Tuk 178.18 g 35.01 g
Sacharidy 122.71 g 24.11 g
Bielkoviny 41.47 g 8.15 g
(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Torta ľahká ako sneh s krémom zo Zlatého klasu, pokrytá Šľahačkou Dr. Oetker.

asi 12 porcí

jednoduchá príprava 20 minut