Flag

Orechová torta

asi 12 porcí
Jednoduché
55
Torta ľahká ako sneh s krémom zo Zlatého klasu, pokrytá Šľahačkou Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Na torte môžeme vytvoriť karamelovú pokrývku, keď ho posypeme Trstinovým cukrom karamelovým Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
4 ksbielok
4 ksžltok
90 gcukor
60 gmúka polohrubá
0,5 balíčkyKypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
2 zarovnaná PLHolandské kakao Dr. Oetker prosiate
Na náplň
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
300 mlmlieko
30 gcukor
1 ksžltok
50 gorechy lieskové pražené mleté
150 gmaslo zmäknuté
Na ozdobenie
1 balíčekŠľahačka v prášku Dr. Oetker
150 mlmlieko
20 gorechy lieskové pražené celé
50 gorieškov v čokoláde
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 24 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker prosiate
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Šľahačka v prášku Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň do peny. Do žĺtkovej zmesi striedavo metličkou primiešavame múku zmiešanú s kypriacim práškom a sneh a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 35 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne dáme variť 200 ml mlieka. Medzičasom zmiešame 100 ml mlieka, žĺtok a cukor so Zlatým klasom. Do vriaceho mlieka vlejeme pripravenú zmes, ktorú za stáleho miešania varíme asi 1 minútu. Odstavíme, pridáme orechy a za občasného miešania necháme vychladnúť. Potom do Zlatého klasu zašľaháme maslo.

4

Korpus raz pozdĺžne prekrojíme. Spodnú časť potrieme polovicou náplne a prikryjeme vrchným dielom. Zvyšnou náplňou potrieme povrch torty.

5

Na ozdobenie vyšľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Šľahačkou potrieme okraje a povrch torty. Dozdobíme lieskovými orieškami a orieškami v čokoláde.

Náš tip

  • Na torte môžeme vytvoriť karamelovú pokrývku, keď ho posypeme Trstinovým cukrom karamelovým Dr. Oetker.