SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Orechová torta s karamelovou prikrývkou

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Slávnostná torta, ktorej nikto neodolá. Pripravte ju so Zlatým klasom Dr. Oetker.

12 porcií

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Orechová torta s karamelovou prikrývkou

Na cesto:

60 g múka polohrubá
90 g cukor
1 PL Holandské kakao Dr. Oetker
3 vajce L
0,5 balíčky Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker

Na krém:

300 ml mlieko
1 balíček Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
100 g cukor krupicový
1 ks žĺtok
50 g orechy lieskové pražené mleté
150 g maslo
trochu olej

Na vrchnú vrstvu:

1 - 2 balíčky Šľahačka v prášku Dr. Oetker podľa toho akú vrstvu šľahačky na torte milujete)
150 - 300 ml mlieko

Na ozdobenie:

1 - 2 balíčky Trstinový cukor karamelový Dr. Oetker
orechy lieskové celé jadrá

Ešte potrebujeme:

tortová forma (ø 24 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Z bielok a cukru vyšľaháme tuhý sneh elektrickým ručným mixérom, do ktorého pridáme žĺtka a zľahka premiešame metličkou.

2

Do snehu so žĺtkami primiešame múku, kakao a prášok do pečiva a znovu zľahka premiešame.

3

Cesto dáme do tortovej formy vystlanej na dne papierom na pečenie.

4

Vložíme do vyhriatej rúry. Po upečení dáme vo forme na chladné miesto.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: 25 Minút

5

Kým sa nám pečie torta, pripravíme si krém. Najprv si opražíme v plechovom hrnčeku alebo na malej panvičke na troche oleja lieskové oriešky. To že sú opražené zistíme, že začnú krásne voňať.

6

Scedíme olej a oriešky dáme vychladnúť na savú utierku/obrúsok, v ktorej oriešky nakoniec vyšúchame a zbavíme ich tak šupiek.

7

Takto pripravené oriešky si zomelieme.

8

Do malého hrnca si nalejeme mlieko, pridáme cukor, Zlatý klas, 1 žĺtok a za stáleho miešania privedieme k varu a odstavíme.

9

Do horúcej masy vmiešame zomleté oriešky a dáme vychladnúť na chladné miesto.

10

Do vychladnutej plnky vmiešame maslo izbovej teploty.

11

Takto pripravenú plnku natrieme na vychladnutý korpus, ktorý sme vybrali po vychladnutí z formy.

12

Rovnomerne rozotrieme na povrchu korpusu.

13

Pripravíme si Šľahačku Dr. Oetker podľa návodu na obale. 1 alebo 2 balenia podľa toho ako to máme na torte radi.

14

Šľahačku rozotrieme na orechovú plnku a po bokoch torty. Pekne uhladíme.

15

Na šľahačku v jemnej vrstve nasypeme Trstinový cukor karamelový, 1 alebo 2 balenia podľa našej chuti.

16

Tortu na povrchu dookola dozdobíme celými jadrami lieskových orechov.

17

Dáme schladiť do chladničky.

Dobrú chuť.

Nutričné hodnoty na recept Orechová torta s karamelovou prikrývkou

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1135kJ
271kcal
1022kJ
244kcal
Tuk 0g 0g
Uhľohydrát 0g 0g
Bielkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.