Flag

Orechová torta s karamelovou prikrývkou

12 porcií
Jednoduché
90
Slávnostná torta, ktorej nikto neodolá. Pripravte ju so Zlatým klasom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
60 gmúka polohrubá
90 gcukor
1 PLHolandské kakao Dr. Oetker
3 ksvajce L
0,5 balíčkyKypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
Na krém
300 mlmlieko
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
100 gcukor krupicový
1 ksžltok
50 gorechy lieskové pražené mleté
150 gmaslo
trochuolej
Na vrchnú vrstvu
1 - 2 balíčkyŠľahačka v prášku Dr. Oetker podľa toho akú vrstvu šľahačky na torte milujete)
150 - 300 mlmlieko
Na ozdobenie
1 - 2 balíčkyTrstinový cukor karamelový Dr. Oetker
orechy lieskové celé jadrá
Ešte potrebujeme
tortová forma (ø 24 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Šľahačka v prášku Dr. Oetker podľa toho akú vrstvu šľahačky na torte milujete)
Picture - Trstinový cukor karamelový Dr. Oetker
1

Z bielok a cukru vyšľaháme tuhý sneh elektrickým ručným mixérom, do ktorého pridáme žĺtka a zľahka premiešame metličkou.

2

Do snehu so žĺtkami primiešame múku, kakao a prášok do pečiva a znovu zľahka premiešame.

3

Cesto dáme do tortovej formy vystlanej na dne papierom na pečenie.

4

Vložíme do vyhriatej rúry. Po upečení dáme vo forme na chladné miesto.

Doba pečenia: 25 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

5

Kým sa nám pečie torta, pripravíme si krém. Najprv si opražíme v plechovom hrnčeku alebo na malej panvičke na troche oleja lieskové oriešky. To že sú opražené zistíme, že začnú krásne voňať.

6

Scedíme olej a oriešky dáme vychladnúť na savú utierku/obrúsok, v ktorej oriešky nakoniec vyšúchame a zbavíme ich tak šupiek.

7

Takto pripravené oriešky si zomelieme.

8

Do malého hrnca si nalejeme mlieko, pridáme cukor, Zlatý klas, 1 žĺtok a za stáleho miešania privedieme k varu a odstavíme.

9

Do horúcej masy vmiešame zomleté oriešky a dáme vychladnúť na chladné miesto.

10

Do vychladnutej plnky vmiešame maslo izbovej teploty.

11

Takto pripravenú plnku natrieme na vychladnutý korpus, ktorý sme vybrali po vychladnutí z formy.

12

Rovnomerne rozotrieme na povrchu korpusu.

13

Pripravíme si Šľahačku Dr. Oetker podľa návodu na obale. 1 alebo 2 balenia podľa toho ako to máme na torte radi.

14

Šľahačku rozotrieme na orechovú plnku a po bokoch torty. Pekne uhladíme.

15

Na šľahačku v jemnej vrstve nasypeme Trstinový cukor karamelový, 1 alebo 2 balenia podľa našej chuti.

16

Tortu na povrchu dookola dozdobíme celými jadrami lieskových orechov.

17

Dáme schladiť do chladničky.


Dobrú chuť.