Flag

Red Velvet pre zaľúbených

12 porcií
Jednoduché
60
Romantický Red Velvet Dr. Oetker s čerstvým ovocím.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieTorta Red Velvet Dr. Oetker
100 - 125 mlsmotana na šľahanie (33%) vychladená
3 ksvajce
Na krém
100 - 125 mlsmotana na šľahanie (33%) vychladená
400 gsmotana kyslá (15%)
Zmes na krém Red Velvet Dr. Oetker (súčasť balenia)
Na ozdobenie
Tubička gélová strieborná Dr. Oetker
Tubičky na zdobenie 4 farby Dr. Oetker
Perličky strieborné Dr. Oetker
ovocie čerstvé drobné (čučoriedky, černice, ríbezle, jahody alebo maliny)
hrsť mätových lístkov
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Torta Red Velvet Dr. Oetker
Picture - Tubičky na zdobenie 4 farby Dr. Oetker
Picture - Perličky strieborné Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme zmes na korpus so smotanou a vajcami podľa návodu na obale. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 30 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému vyšľaháme zmes na krém so smotanou a 400 g kyslej smotany podľa návodu na obale.

4

Korpus pozdĺžne rozkrojíme a na spodný diel nanesieme 1/3 krému. Zakryjeme vrchným dielom a zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty.

5

Na povrch torty dokreslíme tubičkami tvár a dozdobíme ovocím, mätou a zdobením.

6

Tortu odložíme do chladničky a necháme asi 2 hodiny tuhnúť.