Flag

Rumové banániky v lístkovom ceste

12 ks
Jednoduché
20
Chutný a rýchly múčnik s banánmi dochutený Trstinovým cukrom s rumovou arómou Dr. Oetker. Výborná chuťová kombinácia.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Banán môžeme nahradiť polovicou olúpanej hrušky.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na náplň
3banany
2 balíčkyTrstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
Na cesto
250 gcesto lístkové
Na potretie
1 ksvajce rozšľahané
Na ozdobenie
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekTrstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
valček na cesto
Picture - Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
1

Lístkové cesto rozvaľkáme na doske a ostrôžkou alebo ostrým nožom nakrájame na obdĺžničky s veľkosťou polovice banánu.

2

Banány olúpeme, prekrojíme na polovicu a ešte raz pozdĺžne na polovicu, takže z jedného banánu budú štyri diely. Každý diel banánu položíme rovnou stranou na obdĺžniček cesta. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajcom, zabalíme a posypeme rumovým cukrom. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 30 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

3

Smotanu s rumovým cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha.

4

Po upečení necháme banániky vychladnúť, ozdobíme smotanou a podávame.

Náš tip

  • Banán môžeme nahradiť polovicou olúpanej hrušky.