SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Ružová bábovka s brusnicami

(0)
5 1 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa :( )
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

k popoludňajšej káve

asi 16 porcí

jednoduchá príprava 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Ružová bábovka s brusnicami

Na cesto:

3 vajce
150 g cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
250 ml smotana na šľahanie (33%)
250 g múka polohrubá
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
2 zarovnaná PL brusnice sušené nasekané

Na ozdobenie:

2 zarovnaná PL mandľové lupienky
1 balíček Poleva v prášku aróma citrón Dr. Oetker
3 PL mlieko (studené)
Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne na najnižšom stupni zašľaháme smotanu a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Polovicu cesta nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Druhú polovicu zafarbíme gélovou farbou a primiešame brusnice. Nalejeme do formy a pomocou vidličky zapracujeme do svetlého cesta tak, aby sme vytvorili mramorovanie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

Doba pečenia: asi 50 Minút

2

Bábovku vyklopíme a necháme vychladnúť.

3

Na ozdobenie na panvici opražíme mandle a necháme ich vychladnúť. Polevu pripravíme s mliekom podľa návodu na obale, zafarbíme gélovou farbou a nalejeme ju na bábovku. Ihneď posypeme mandľami a necháme stuhnúť.

Nutričné hodnoty na recept Ružová bábovka s brusnicami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 795kJ
190kcal
1260kJ
301kcal
Tuk 6.79g 10.78g
Uhľohydrát 28.87g 45.83g
Bielkoviny 3.43g 5.45g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.