Flag

Škoricové slimáky od Mirky van Gils Slavíkovej

asi 24 ks
Jednoduché
90
Originálny recept od Mirky van Gils Slavíkovej.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
500 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
60 gcukor
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1 KLsoľ
300 mlmlieko plnotučné vlažné
2 ksžltok
50 gmaslo rozpustené
20 gVanilková pasta Dr. Oetker
Na potretie
60 gmaslo rozpustené
5 balíčkyŠkoricový cukor Dr. Oetker
Na glazúru
280 gcukor práškový
60 gmaslo rozpustené
10 gVanilková pasta Dr. Oetker
2 PLrum alebo citrónovej šťavy
Okrem toho potrebujeme
2 ksplech na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, cukrom, kôrou a soľou.  Pridáme mlieko, žĺtky, maslo a pastu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.

2

Vykysnuté cesto rozdelíme na polovice a každú na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na obdĺžnik. Každý potrieme pomocou štetca alebo pierka maslom a posypeme škoricovým cukrom. Zrolujeme a každý nakrájame na 12 slimákov. Poukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

3

Na prípravu glazúry v mise vymiešame cukor s maslom, vanilkovou pastou a rumom alebo citrónovou šťavou dohladka, potrieme ňou ešte horúce slimáky a necháme stuhnúť.