Flag

Slaný opičí chlieb

asi 12 porcií
Jednoduché
155
S Droždím Dr. Oetker sa vám vždy vydarí. Chlieb sa volá opičí podľa spôsobu, ako sa je. Jednotlivé kúsky odtrhávame a prsty si olizujeme od masla.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
400 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
2 KLsoľ
1 KLcukor
2 ksvajce
2 PLmaslo rozpustené
180 mlmlieko vlažné
Na obalenie
125 gmaslo rozpustené
2 strúčikycesnak
100 gparmezán strúhaný
Okrem toho potrebujeme
potravinárska fólia
tortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Droždie Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme vajcia, maslo a mlieko a vypracujeme hladké cesto. Cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 30 minút kysnúť.

2

Na obalenie v mise zmiešame maslo s rozotretým cesnakom.

3

Z cesta na pomúčenej pracovnej ploche vytvarujeme valček s ø asi 2 cm, ktorý nakrájame na kúsky dlhé asi 2 cm. Z kúskov vytvarujeme guľôčky. Guľôčky namáčame v masle s cesnakom a obalíme v parmezáne. Guľôčky poukladáme tesne vedľa seba do maslom vymastenej formy. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme na teplom mieste ešte asi hodinu kysnúť.

4

Odstránime fóliu, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 35 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

5

Chlieb podávame najlepšie teplý.