Flag

Snehová torta s rebarborou

asi 16 porcií
Stredne náročné
90
Korpusy z treného cesta ukrývajú šťavnatú rebarboru s Tortovým želé Dr. Oetker a vanilkovú šľahačku. Mňam!
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na náplň
500 grebarbora
200 mljablkový džús
50 gcukor
1 balíčekTortové želé červené Dr. Oetker
Na bielkovú hmotu
4 ksbielok
štipkasoľ
200 gcukor
50 gmandľové plátky
Na cesto
100 gmaslo zmäknuté
100 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
4 ksžltok
125 gmúka hladká
1 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na smotanovú náplň
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
2 baleniaSmeta-fix Dr. Oetker
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
2 kstortová forma (Ø 26 cm)
cukrárske vrecko so zrezanou špičkou
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu náplne rebarboru očistíme a nakrájame na malé kúsky. Vložíme do hrnca a zalejeme 150 ml jablkového džúsu. Pridáme cukor a pozvoľna podusíme domäkka. V 50 ml jablkového džúsu rozmiešame tortové želé, nalejeme do hrnca a krátko povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť.

2

Na prípravu bielkovej hmoty v mise vyšľaháme šľahačom z bielkov a soli tuhý sneh. Nakoniec zašľaháme aj cukor.

3

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a žĺtkami do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a krátko vyšľaháme dohladka. Cesto rovnomerne rozdelíme do oboch foriem vyložených papierom na pečenie a uhladíme. Sneh rozdelíme na obe cestá a posypeme mandľovými plátkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Korpusy necháme vychladnúť. Z oboch stiahneme papier na pečenie a jeden korpus prenesieme na podnos. Druhý korpus ostrým nožom nakrájame na 16 rovnakých dielov.

5

Na spodný korpus nanesieme náplň z rebarbory a uhladíme.

6

Smotanu v mise vyšľaháme so Smeta-fixom a vanilkovým cukrom šľahačom dotuha. Asi 1/3 šľahačky naplníme do cukrárskeho vrecka. Zvyšnú šľahačku nanesieme na náplň a uhladíme. Po obvode torty nastriekame 16 veľkých pusiniek. Nakrájaný korpus rozložíme dekoračne na pusinky.

7

Do podávania tortu odložíme do chladničky.