Flag

Snehové indiánky

asi 18 ks
Stredne náročné
45
Indiánky stále patria medzi tradičné zákusky. Pripraviť si ich môžete aj doma zo 100 % vaječného bielka Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Cukrový sirup: na správnu prípravu môžeme použiť tzv. bublinkový test. Pri správnej teplote, keď do zmesi ponoríme drôtené očko, by sa nám mala vyfúknuť bublina ako z bublifuku.
Náš tip
Ak je poleva príliš hustá, zriedime ju malým množstvom kakaového masla alebo stuženého tuku.
Náš tip
Poleva by nemala byť príliš horúca.
Náš tip
Ideálne je mať polevu vo vyššej, ale nie príliš širokej nádobe, aby sme mohli indiánky do polevy ponoriť celé.
Náš tip
Piškótka by mala zostať čistá.
Náš tip
Vychladnuté indiánky držíme za piškótku a obrátené špičkou nadol ich namáčame do polevy. Rýchlo ich otočíme späť.
Náš tip
Indiánky postavíme na odkvapkávaciu mriežku a necháme vychladnúť.
Náš tip
Hotové indiánky odložíme do chladničky.
Náš tip
Do bielkovej hmoty môžeme pridať 2 KL riedkeho jahodového džemu.
Náš tip
Miesto prípravy cesta na piškótky môžeme použiť napr. čokoládové okrúhle piškóty plnené marmeládou.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach