Lístkové cesto na doske rozvaľkáme na obdĺžnik, okraje zarovnáme nožom, posypeme práškovým cukrom a položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Druhý papier položíme na cesto a zaťažíme ďalším plechom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 20 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Po prvých desiatich minútach zložíme horný plech a pečieme ešte 10 minút dozlatista.
Po upečení necháme vychladnúť a opatrne rozkrájame cesto ostrým vrúbkovaným nožom na rovnako veľké časti podľa veľkosti zákuskov.
Na náplň vyšľaháme v mise elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni spoločne žĺtky, škrob a trstinový cukor.
V kastróliku zohrejeme mlieko tesne pod bod varu. Časť horúceho mlieka nalejeme do misy so žĺtkovou zmesou a metličkou miešame dohladka. Dolejeme zvyšok mlieka a opäť premiešame. Celú zmes vlejeme do kastrólika a na miernom ohni privedieme do varu. Pridáme maslo a necháme chvíľku za stáleho miešania povariť. Prikryjeme fóliou, aby sa nevytvorila koža a odložíme do chladničky vychladnúť.
Smotanu vyšľaháme v mise elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a opatrne pridáme k vychladnutej žĺtkovej zmesi.
Vzniknutým krémom naplníme cukrárske vrecko a jednotlivé kúsky vrstvíme pomocou krému na seba. Mali by byť tri vrstvy korpusu a dve vrstvy krému.
Hotové rezy pocukrujeme, dozdobíme prípadným zvyškom krému a prikrášlime malinou. Odložíme do chladničky odležať. Podávame najlepšie na druhý deň, keď korpus trochu zvlhne.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie