Na prípravu cesta v mise zmiešame múku, droždie, cukor a soľ. Pridáme vajcia, mlieko a rozpustené
maslo a vypracujeme vláčne cesto. Cesto necháme kysnúť asi 1 hodinu na teplom mieste.
Vykysnuté cesto zľahka prepracujeme, rozdelíme na 4 diely a vytvarujeme do bochníčkov, ktoré necháme ešte asi 20 minút kysnúť.
Bochníčky rozvaľkáme na pláty s priemerom asi 30 cm a prenesieme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Okraje potrieme rozšľahaným vajcom.
Makovú náplň pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. Tvaroh zmiešame s vajcom, práškovým a vanilkovým cukrom, citrónovou šťavou a kôrou.
Ozdobíme striedavo makovou a tvarohovou náplňou a lekvárom. Dozdobíme mandľami a hrozienkami. Koláče vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: asi 180 °C
Teplovzdušná rúra: asi 160 °C
Koláče necháme vychladnout.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie