Flag

Špenátové koláčiky

12 ks
Jednoduché
40
Slané koláčiky sa hodia na každodennú desiatu. Pripravíte ich jednoducho s Kypriacim práškom do pečiva Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Ako základ pre vynikajúce dipy, nátierky alebo našľahané peny odporúčame použiť Creme VEGA Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
200 glistový špenát mrazený
400 gmúka hladká
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 KLsoľ
80 gmaslo zmäknuté
150 mlmlieko
korenie čierne mleté čerstvo
muškátový oriešok čerstvo nastrúhaný
2 ksbielok
Na potretie a posypanie
2 ksžltok
50 gsyr čedar strúhaný
Na dip
250 gricotta alebo tučný krémový tvaroh
130 gsmotana kyslá (15%)
soľ
korenie čierne mleté čerstvo
paprika červená mletá
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Špenát necháme na sitku rozmraziť. Na cesto v mise zmiešame múku s kypriacim práškom a soľou. Pridáme maslo, mlieko, soľ, čierne korenie a bielky a ručne vypracujeme hladké cesto. Nakoniec zapracujeme špenát. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto rozdelíme na 12 rovnakých dielov. Z každého dielu vytvarujeme guľu a položíme ju na plech vyložený papierom na pečenie. 

2

Povrch pomocou štetca alebo pierka potrieme žĺtkami a posypeme syrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

3

Na prípravu dipu v miske zmiešame ricottu alebo tvaroh s kyslou smotanou, soľou, čiernym korením a paprikou a vymiešame dohladka. 

4

Pečivo podávame teplé s dipom.

Náš tip

  • Ako základ pre vynikajúce dipy, nátierky alebo našľahané peny odporúčame použiť Creme VEGA Dr. Oetker.