SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Torta Obria jahoda

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

lákavá nielen pre oči

asi 12 porcií

stredná obťažnosť 50 minut

Prísady

Prísady

na recept Torta Obria jahoda

Na náplň:

120 g Marcipán Dr. Oetker
250 ml smotana na šľahanie (33%)
2 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker

Na cesto:

300 g cesto lístkové mrazené (4 štvorcové pláty)
150 g múka hladká
1 balíček Droždie Dr. Oetker
20 g cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
štipka soľ
150 ml smotana na šľahanie (33%)

Na ozdobenie:

asi 600 g jahody
30 g Marcipán Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker zelené

Na želé:

1 balíček Tortové želé červené Dr. Oetker
40 g cukor
250 ml voda

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie
papier na pečenie
valček na cesto
štetec alebo pierko
strúhadlo

preparation

príprava

1

Na prípravu marcipánovej náplne marcipán nahrubo nastrúhame na strúhadle. V kastróle zohrejeme smotanu na šľahanie a marcipán v nej za stáleho miešania pomaly rozpustíme. Marcipánovú náplň odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.

2

Lístkové cesto necháme rozmrznúť podľa návodu na obale. Opatrne zmiešame v mise múku, droždie, cukor, vanilínový cukor, soľ, vlažnú smotanu a všetko premiešame ručne dohladka.

3

Na zľahka pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta štvorec (30 x 30 cm) a na jednu polovicu položíme dva pláty lístkového cesta. Druhou polovicou preklopíme a znovu vyvaľkáme do štvorca (30 x 30 cm).

4

Zvyšné dva pláty lístkového cesta položíme na vyvaľkaný štvorec, preložíme a opäť vyvaľkáme štvorec. Zakryjeme a necháme asi 15 minút kysnúť. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Cesto vyvaľkáme do tvaru jahody, primerane k veľkosti plechu. Presahujúce kúsky cesta odkrojíme. Jahodu položíme na plech, vložíme do rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 20 Minút

5

Korpus s papierom na pečenie stiahneme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.

6

Marcipán rozpustený v smotane vyšľaháme so smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha a rovnomerne nanesieme na korpus. Jahody opláchneme, očistíme a rozkrojíme na polovice. Reznou plochou smerom nadol ich naukladáme husto vedľa seba na marcipánovú náplň.

7

Želé pripravíme s cukrom a vodou podľa návodu na obale a pomocou štetca alebo pierka natrieme na jahody. Na ozdobenie prepracujeme marcipán so zelenou potravinárskou farbou, vytvarujeme okvetie jahody a položíme na hornú stranu jahody.

Nutričné hodnoty na recept Torta Obria jahoda

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1377kJ
329kcal
833kJ
199kcal
Tuk 20.13g 12.20g
Uhľohydrát 37.30g 22.61g
Bielkoviny 4.27g 2.59g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.