SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Torta Obria jahoda

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

lákavá nielen pre oči

asi 12 porcií

stredná obťažnosť 50 minut

Prísady

Prísady

na recept Torta Obria jahoda

Na náplň:

120 g Marcipán Dr. Oetker
250 ml smotana na šľahanie (33%)
2 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker

Na cesto:

300 g cesto lístkové mrazené (4 štvorcové pláty)
150 g múka hladká
1 balíček Droždie Dr. Oetker
20 g cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
štipka soľ
150 ml smotana na šľahanie (33%)

Na ozdobenie:

asi 600 g jahody
30 g Marcipán Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker zelené

Na želé:

1 balíček Tortové želé červené Dr. Oetker
40 g cukor
250 ml voda

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie
papier na pečenie
valček na cesto
štetec alebo pierko
strúhadlo

preparation

príprava

1

Na prípravu marcipánovej náplne marcipán nahrubo nastrúhame na strúhadle. V kastróle zohrejeme smotanu na šľahanie a marcipán v nej za stáleho miešania pomaly rozpustíme. Marcipánovú náplň odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.

2

Lístkové cesto necháme rozmrznúť podľa návodu na obale. Opatrne zmiešame v mise múku, droždie, cukor, vanilínový cukor, soľ, vlažnú smotanu a všetko premiešame ručne dohladka.

3

Na zľahka pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta štvorec (30 x 30 cm) a na jednu polovicu položíme dva pláty lístkového cesta. Druhou polovicou preklopíme a znovu vyvaľkáme do štvorca (30 x 30 cm).

4

Zvyšné dva pláty lístkového cesta položíme na vyvaľkaný štvorec, preložíme a opäť vyvaľkáme štvorec. Zakryjeme a necháme asi 15 minút kysnúť. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Cesto vyvaľkáme do tvaru jahody, primerane k veľkosti plechu. Presahujúce kúsky cesta odkrojíme. Jahodu položíme na plech, vložíme do rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 20 Minút

5

Korpus s papierom na pečenie stiahneme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.

6

Marcipán rozpustený v smotane vyšľaháme so smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha a rovnomerne nanesieme na korpus. Jahody opláchneme, očistíme a rozkrojíme na polovice. Reznou plochou smerom nadol ich naukladáme husto vedľa seba na marcipánovú náplň.

7

Želé pripravíme s cukrom a vodou podľa návodu na obale a pomocou štetca alebo pierka natrieme na jahody. Na ozdobenie prepracujeme marcipán so zelenou potravinárskou farbou, vytvarujeme okvetie jahody a položíme na hornú stranu jahody.

Nutričné hodnoty na recept Torta Obria jahoda

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1377 kJ
329 kcal
833 kJ
199 kcal
Tuk 20.13 g 12.20 g
Sacharidy 37.30 g 22.61 g
Bielkoviny 4.27 g 2.59 g