Flag

Torta Obria jahoda

asi 12 porcií
Stredne náročné
50
lákavá nielen pre oči
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na náplň
120 gMarcipán Dr. Oetker
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
2 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
Na cesto
300 gcesto lístkové mrazené (4 štvorcové pláty)
150 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
20 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
štipkasoľ
150 mlsmotana na šľahanie (33%)
Na ozdobenie
asi 600 gjahody
30 gMarcipán Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker zelené
Na želé
1 balíčekTortové želé červené Dr. Oetker
40 gcukor
250 mlvoda
Ešte potrebujeme
plech na pečenie
papier na pečenie
valček na cesto
štetec alebo pierko
strúhadlo
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker  zelené
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
1

Na prípravu marcipánovej náplne marcipán nahrubo nastrúhame na strúhadle. V kastróle zohrejeme smotanu na šľahanie a marcipán v nej za stáleho miešania pomaly rozpustíme. Marcipánovú náplň odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.

2

Lístkové cesto necháme rozmrznúť podľa návodu na obale. Opatrne zmiešame v mise múku, droždie, cukor, vanilínový cukor, soľ, vlažnú smotanu a všetko premiešame ručne dohladka.

3

Na zľahka pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta štvorec (30 x 30 cm) a na jednu polovicu položíme dva pláty lístkového cesta. Druhou polovicou preklopíme a znovu vyvaľkáme do štvorca (30 x 30 cm).

4

Zvyšné dva pláty lístkového cesta položíme na vyvaľkaný štvorec, preložíme a opäť vyvaľkáme štvorec. Zakryjeme a necháme asi 15 minút kysnúť. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Cesto vyvaľkáme do tvaru jahody, primerane k veľkosti plechu. Presahujúce kúsky cesta odkrojíme. Jahodu položíme na plech, vložíme do rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

5

Korpus s papierom na pečenie stiahneme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.

6

Marcipán rozpustený v smotane vyšľaháme so smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha a rovnomerne nanesieme na korpus. Jahody opláchneme, očistíme a rozkrojíme na polovice. Reznou plochou smerom nadol ich naukladáme husto vedľa seba na marcipánovú náplň.

7

Želé pripravíme s cukrom a vodou podľa návodu na obale a pomocou štetca alebo pierka natrieme na jahody. Na ozdobenie prepracujeme marcipán so zelenou potravinárskou farbou, vytvarujeme okvetie jahody a položíme na hornú stranu jahody.