SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Trená mramorová bábovka

(0)
2 5 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

klasická bábovka s prvotriednym Holandskym kakaom Dr.Oetker

16 porcií

jednoduchá príprava 20 minút

Prísady

Prísady

na recept Trená mramorová bábovka

Ešte potrebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ručný šľahač

Na cesto:

5 ks žĺtok
200 g cukor práškový
2 PL voda
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
300 g múka polohrubá
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
150 ml olej
2 PL Holandské kakao Dr. Oetker
5 ks bielok

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta vyšľaháme žĺtky s cukrom, vodou a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku s kypriacim práškom a kakaom a olej a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najnižšom stupni dohladka. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Sneh zľahka vmiešame do cesta. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

Doba pečenia: asi 40 - 50 Minút

2

Po upečení necháme bábovku 15 min. odstáť vo forme, potom ju vyklopíme na servírovací tanier a necháme úplne vychladnúť. Poprášime práškovým cukrom a podávame.

Nutričné hodnoty na recept Trená mramorová bábovka

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 862 kJ
206 kcal
1629 kJ
389 kcal
Tuk 9.87 g 18.63 g
Sacharidy 15.65 g 29.52 g
Bielkoviny 2.26 g 4.27 g