SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Trená mramorová bábovka

(0)
2 3 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

klasická bábovka s prvotriednym Holandskym kakaom Dr.Oetker

16 porcií

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Trená mramorová bábovka

Ešte potrebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ručný šľahač

Na cesto:

5 ks žĺtok
200 g cukor práškový
2 PL voda
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
300 g múka polohrubá
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
150 ml olej
2 PL Holandské kakao Dr. Oetker
5 ks bielok

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta vyšľaháme žĺtky s cukrom, vodou a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku s kypriacim práškom a kakaom a olej a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najnižšom stupni dohladka. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Sneh zľahka vmiešame do cesta. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

Doba pečenia: asi 40 - 50 Minút

2

Po upečení necháme bábovku 15 min. odstáť vo forme, potom ju vyklopíme na servírovací tanier a necháme úplne vychladnúť. Poprášime práškovým cukrom a podávame.

Nutričné hodnoty na recept Trená mramorová bábovka

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 862kJ
206kcal
1629kJ
389kcal
Tuk 9.87g 18.63g
Uhľohydrát 15.65g 29.52g
Bielkoviny 2.26g 4.27g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.