Flag

Trifle à la Krtkova torta

asi 10 porcií
Jednoduché
60
Krtkovu tortu Dr. Oetker by ste v tomto slávnostnom vrstvenom dezerte s ovocím našli len veľmi ťažko. Užite si každú lyžičku tejto lahôdky.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na korpus
1 balenieKrtkove torty Dr. Oetker
2 ksvajce
100 gmaslo zmäknuté
75 mlmlieko
Na náplň
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
250 gtvaroh tučný
100 mlvoda studená
Na pudingovú náplň
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Vanilka
400 mlmlieko
1 PLcukor
250 gtvaroh tučný
1 PLcukor práškový
Na ozdobenie
500 gjahody
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 26 cm)
misa väčšia sklenená
Picture - Krtkove torty Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Vanilka
1

Zmes na korpus nasypeme do misy. Pridáme vajcia, maslo a mlieko a vyšľaháme šľahačom dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 35 - 40 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom ho celý rozdrobíme.

3

Na prípravu náplne smotanu vyšľaháme šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Na konci šľahania pridáme tvaroh a krátko vyšľaháme. Zmes na náplň zmiešame s vodou a ihneď vmiešame do šľahačky. Nakoniec vmiešame čokoládové vločky.

4

Na prípravu náplne uvaríme puding s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Nalejeme ho do misy a necháme ochladnúť. Do ochladnutého pudingu zašľaháme tvaroh s cukrom a necháme vychladnúť.

5

Do väčšej misy nanesieme trocha nadrobeného cesta a asi 3 PL odložíme bokom na ozdobenie. Potom striedavo vrstvíme pudingovú náplň, nakrájané jahody,  smotanovú náplň a cesto. Povrch posypeme zvyšným rozdrobeným korpusom a ozdobíme jahodami.

6

Odložíme do chladničky.