Flag

Tvarohový koláč

12 porcií
Jednoduché
40
Krémový koláč s bohatou tvarohovou náplňou so Želatínou v plátkoch Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
3 ksvajce
90 gcukor
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
štipkasoľ
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
70 gmúka hladká
20 gGustin bezgluténový Dr. Oetker
Na náplň
6 plátkovŽelatína v plátkoch Dr. Oetker
250 mlmlieko
100 gcukor
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
3 ksžltok
500 gtvaroh polotučný
Na posypanie
2 PLcukor práškový
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Želatína v plátkoch Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom, vanilkovým cukrom a soľou šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme kôru, múku zmiešanú s Gustinom a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom ho raz pozdĺžne prekrojíme, položíme na podnos a okolo upevníme očistený okraj formy.

3

Na prípravu náplne necháme plátky želatíny napučať podľa návodu na obale. V hrnci za stáleho miešania zohrejeme mlieko s cukrom, vanilkovým cukrom, kôrou a žĺtkami, ale nevaríme. Do horúcej zmesi vmiešame vyžmýkanú želatínu, kým sa úplne nerozpustí. Potom vmiešame tvaroh. Náplň nanesieme do formy na korpus a uhladíme. Zakryjeme vrchným dielom korpusu a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.

4

Pred podávaním koláč posypeme práškovým cukrom.