Flag

Uzly so slivkovou nátierkou

asi 16 ks
Stredne náročné
75
Nadýchané uzly so slivkovou nátierkou s Čiernym kakaom Dr. Oetker sú na nedeľu ako stvorené.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
100 mlmlieko vlažné
45 gdroždie čerstvé
1 KLcukor  
520 gmúka hladká
štipkasoľ (2x)
1 PLcukor
2 ksvajce
150 mlmlieko vlažné
40 gmaslo zmäknuté
1 KLExtrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Na potretie
1 ksžltok
4 PLsmotana na šľahanie (33%)
Na sirup
2 PLjavorový sirup
1 KLrum
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie
džem slivkový (pozri recept Slivková nátierka)
Picture - Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta do 100 ml mlieka rozdrobíme droždie. Pridáme cukor, zamiešame a na teplom mieste necháme vzísť kvások. V mise zmiešame múku so soľou a cukrom. Prilejeme kvások, vajcia, mlieko, maslo, extrakt a kôru a ručne alebo pomocou robota vypracujeme hladké cesto. Cesto poprášime múkou, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi hodinu kysnúť.

2

Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na 8 rovnakých dielov. Z každého pomocou váľka vyvaľkáme obdĺžnik. Potrieme ho slivkovou nátierkou. Zrolujeme a prekrojíme. Reznou stranou obrátime nahor, prehneme do písmena U, stočíme oba pramene do kľučky, niekoľkokrát obtočíme a vytvoríme klbko. Uzly prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme kysnúť ďalších 30 minút. Pomocou štetca alebo pierka potrieme uzly žĺtkom rozšľahaným so smotanou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Na sirup zmiešame javorový sirup s rumom.

4

Ešte horúce uzly potrieme sirupom a necháme vychladnúť.