Flag

Tvarohový mrežovník

asi 24 porcí
Stredne náročné
30
Inšpirácia z regiónu stredného Slovenska so Zlatým klasom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
400 gmúka hladká
0,5 balíčkyKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
100 gcukor práškový
štipkaškorica mletá
200 gmaslo zmäknuté
1 ksvajce
2 PLmlieko
1 PLrum
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
Na krém
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
500 mlmlieko
2 zarovnané PLcukor
250 gtvaroh polotučný
200 gdžem pikantný (napr. ríbezľového)
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
radielko na cesto
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a škoricou. Pridáme maslo, vajce, mlieko, rum a vanilkovú pastu a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto rozdelíme na 3 diely a uložíme asi na hodinu do chladničky.

2

Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného zamiešania necháme vychladnúť. Potom do pudingu zašľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni tvaroh dohladka.

3

Jeden diel cesta na pomúčenej pracovnej ploche vyváľame na plát 30 x 40 cm a nanesieme na vymastený plech. Potrieme krémom a zakryjeme druhým vyvaľkaným plátom, ktorý na povrchu na niekoľkých miestach poprepichujeme vidličkou. Potrieme džemom. Tretí diel vyvaľkáme na plát a pomocou radielka ho nakrájame na prúžky. Prúžky poskladáme na povrch do mriežky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 45 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Koláč necháme vychladnúť.