Flag

Tvarohový krémovník

24 ks
Stredne náročné
90
Obľúbený tvarohový múčnik na každú príležitosť.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
220 gmúka polohrubá
1 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
120 gcukor práškový
1 ksvajce
2 ksžltok
120 gmaslo zmäknuté
Na náplň
500 mlmlieko
500 gtvaroh polotučný
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Vanilka
150 mlolej
1 ksvajce
3 ksžltok
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
5 ksbielok
5 zarovnaných PLcukor
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Vanilka
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom a cukrom. Pridáme vajce, žĺtky a maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto odložíme asi na 30 minút do chladničky. Potom cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát s rozmermi 30 × 40 cm a opatrne prenesieme na dno vymasteného a múkou vysypaného plechu.

2

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme mlieko s tvarohom, pudingovým práškom, olejom, vajcom, žĺtkami a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Náplň nanesieme na cesto, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 40 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Z bielkov a cukru vyšľaháme vo vodnom kúpeli elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Sneh natrieme na horúci múčnik a pomocou vidličky vytvoríme vlnky. Múčnik vložíme nakrátko späť do rúry, ideálne pod gril, aby sneh dostal mierne hnedastú farbu.

4

Múčnik necháme vychladnúť.