Flag

Vanilková tapioka s marhuľovým želé

asi 6 porcií
Jednoduché
20
Bezgluténový dezert s marhuľovým želé a voňavou vanilkou.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
50 gtapiokové perly
1,5 hrnčekyvoda
300 mlmlieko
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
2 KLcukor trstinový
Na želé
230 gkompót marhuľový (po odkvapkaní)
250 mlšťava z kompótu (prípadne doplnenej vodou)
0,25 KLškorica mletá
0,5 KLExtrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1 KLrum
1 balíčekTortové želé žlté Dr. Oetker
2 zarovnaná PLcukor trstinový
Na ozdobenie
kôra z limetky chemicky neošetrenej
1 zarovnaná PLcukor trstinový
Okrem toho potrebujeme
ponorný mixér
6 kspoháre
mažiarik
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Picture - Tortové želé žlté Dr. Oetker
1

Na prípravu tapioky zmiešame perly v kastróliku s vodou a necháme ich asi 2 hodiny napučať. Postupne prilievame mlieko a povaríme do zmäknutia tapioky. Ku koncu ochutíme pastou a cukrom. Hotovú tapioku rozdelíme do pohárov.

2

Na prípravu želé necháme kompót odkvapkať a šťavu zachytíme, prípadne doplníme vodou do 250 ml. Marhule zbavíme šupky a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Ochutíme škoricou, vanilkou a rumom. Tortové želé pripravíme so šťavou a cukrom podľa návodu na obale a vmiešame do marhuľového pyré. Hotové želé rozdelíme do pohárov na tapioku a necháme vychladnúť.

3

Na ozdobenie kôru z limetky s cukrom rozmliaždime v mažiariku a posypeme ňou vrch marhuľovej tapioky.