Flag

Venčeky plnené malinovým krémom

asi 25 ks
Stredne náročné
45
Chutné vanilkové venčeky plné malinového krému so Zlatým klasom Premium Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Pred podávaním môžeme venčeky pocukrovať práškovým cukrom.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image
Suroviny
Eště potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
šľahač
ponorný mixér
cukrárske vrecko

Zloženie

Na cesto
250 mlvoda
55 gmaslo
150 gmúka hladká
štipkasoľ
4 ksvajce
Na náplň
500 gmaliny
110 gcukor
2 balíčkyVanilkový cukor Dr. Oetker
2 PLsirup (bazový alebo ovocný)
1 balíčekPremium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
300 gmaslo zmäknuté
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou	 Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta prevaríme v hrnci vodu s maslom. Vmiešame múku zmiešanú so soľou a za stáleho miešania vypracujeme hladké, lesklé cesto, ktoré sa nelepí na steny hrnca. Cesto prenesieme do misy a necháme vychladnúť. Do vychladnutého cesta zašľaháme vajcia šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cestom naplníme cukrárske vrecko a na vymastené plechy nastriekame venčeky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C


Prvých 15 minút rúru neotvárame!

2

Venčeky necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne maliny pomocou ponorného mixéra rozmixujeme a precedíme cez sitko. Šťavu z malín nalejeme do malého hrnca. Pridáme cukor, vanilkový cukor, sirup a Zlatý klas. Za stáleho miešania asi minútu povaríme do zhustnutia. Odstavíme a za občasného miešania necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme šľahačom maslo, postupne pridávame malinový puding a vyšľaháme dohladka.

4

Vychladnuté venčeky pozdĺžne prekrojíme. Náplň vložíme do cukrárskeho vrecka a naplníme ňou venčeky.

5

Odložíme do chladničky a necháme venčeky stuhnúť.

Náš tip

  • Pred podávaním môžeme venčeky pocukrovať práškovým cukrom.