Flag

Veterníková torta

asi 12 porcií
Stredne náročné
120
S nami sa prípravy odpaľovaného cesta nemusíte báť. Z Venčekov Dr. Oetker pripravíte tortu ako z cukrárne!
Zloženie
Príprava
Náš tip
Ak chceme vytvoriť ozdobný horný korpus, môžeme pomocou cukrárskeho vrecka nastriekať malé venčeky tesne vedľa seba.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieVenčeky Dr. Oetker
250 mlvoda
125 gmaslo
3 ksvajce
Na vanilkový krém
zmes na prípravu krému (súčasť balenia Venčekov)
650 mlmlieko
150 gmaslo zmäknuté
60 gcukor práškový
Na karamelový krém
400 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
2 balíčkyTrstinový cukor karamelový Dr. Oetker
Na karamel
100 gcukor
100 mlsmotana na šľahanie (33%)
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
2 plechy na pečenie
2tortové formy (ø 22 cm)
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Venčeky Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor karamelový Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta pripravíme odpaľované cesto s vodou, maslom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto rozdelíme rovnomerne do tukom vymastených 2 tortových foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C


Počas prvých 20 minút pečenia rúru neotvárame!

2

Korpusy necháme vychladnúť.

3

Zo zmesi na prípravu krému uvaríme s mliekom vanilkový krém podľa návodu na obale. Maslo vyšľaháme s cukrom elektrickým ručným šľahačom dohladka a po častiach zašľaháme na najvyššom stupni vychladnutý krém.

4

Na jeden vychladnutý korpus nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka vanilkový krém.

5

Na karamelový krém vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom a trstinovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Karamelový krém naplníme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na vanilkový krém. Druhý korpus zľahka položíme na krém a odložíme do chladničky.

6

Na prípravu karamelu v kastróliku pozvoľna rozpustíme cukor. Keď zhnedne, opatrne prilejeme smotanu a za stáleho miešania povaríme do zhustnutia. Tortu polejeme karamelom a odložíme do chladničky.

Náš tip

  • Ak chceme vytvoriť ozdobný horný korpus, môžeme pomocou cukrárskeho vrecka nastriekať malé venčeky tesne vedľa seba.