Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom, sódou a soľou. Banány roztlačíme s kyslou smotanou.
V inej mise vymiešame maslo, cukor, vanilkový cukor a extrakt do peny. Postupne zašľaháme vajcia. Nakoniec vmiešame zmes s múkou a banánovú zmes.
Cesto rozdelíme do oboch vymastených a múkou vysypaných foriem, vložíme do rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Upečené korpusy necháme vychladnúť na rošte na pečenie.
Na prípravu krému vyšľaháme mascarpone a smotanu dotuha a uložíme do chladničky.
Na ozdobenie zafarbíme marcipán jednotlivými farbami a vytvoríme z neho farebné vajíčka.
Povrch jedného korpusu natrieme krémom a umiestnime naň druhý korpus. Zvyšným krémom natrieme povrch aj strany torty. Okraj torty ozdobíme mletými orechmi. Na povrch torty umiestnime marcipánové vajíčka. Polevu pripravíme podľa návodu na obale a ozdobíme povrch torty.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie