Flag

Vianočka zo zmesi Buchty Dr. Oetker

1 ks
Stredne náročné
130
Vianočka nesmie chýbať na žiadnom slávnostnom stole. S našou zmesou Buchty Dr. Oetker to zvládne úplne každý a vždy sa podarí!
Zloženie
Príprava
Náš tip
Ak vianočku uskladníte v uzavretej dóze, vydrží vláčna až 7 dní.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
2 PLhrozienka
2 PLrum
1 balenieBuchty Dr. Oetker
1 balíčekDroždie Dr. Oetker (súčasť balenia)
2 balíčkyVanilínový cukor Dr. Oetker
125 gmaslo rozpustené
200 mlmlieko vlažné
1 ksvajce
Na potretie a posypanie
1 ksvajce rozšľahané
3 PLmandle plátkové
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie
3špajlí
Picture - Buchty Dr. Oetker
Picture - Droždie Dr. Oetker (súčasť balenia)
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta namočíme hrozienka do rumu a necháme ich asi 2 hodiny macerovať.

2

V mise zmiešame zmes s droždím a vanilínovými cukrami. Pridáme maslo, mlieko, vajce a hrozienka s rumom a vypracujeme na hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny misy. Poprášime troškou múky, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 50 minút kysnúť.

3

Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na 9 dielov. Z každého dielu vytvoríme valček dlhý asi 35 cm. Najprv upletieme vrkoč zo štyroch, potom z troch a nakoniec z dvoch valčekov.

4

Na plech vyložený papierom na pečenie položíme vrkoč zo štyroch valčekov a chrbtom ruky uprostred urobíme ryhu. Naň položíme vrkoč z troch valčekov a opäť vytvoríme ryhu. Navrch položíme vrkoč z dvoch valčekov. Aby sa vianočka nezrútila, vpichneme do nej aspoň na troch miestach špajdle. Prikryjeme utierkou a necháme ešte asi 20 minút na teplom mieste kysnúť. Potom ju potrieme pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným vajcom a posypeme plátkami mandlí. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

5

Vianočku necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Ak vianočku uskladníte v uzavretej dóze, vydrží vláčna až 7 dní.