Flag

Žemličky s cesnakom a bylinkami

12 ks
Jednoduché
110
Buchty Dr. Oetker sú ideálne aj pre slané pečenie. Vyskúšajte to inak! S nápadom...
Zloženie
Príprava
Náš tip
Žemličky chutia najlepšie čerstvo upečené.Môžeme posypať sezamom.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieBuchty Dr. Oetker
260 mlvoda vlažná
120 mlolej
2 KLsoľ
3 strúčikycesnak prelisovaný
rozmarín , tymián, petržlen a pažitka podľa chuti
Na potretie a posypanie
1 ksvajce
trochumak
Ešte potrebujeme
2plech na pečenie
Picture - Buchty Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes s droždím, vodou a olejom podľa návodu na obale. Pridáme soľ, cesnak a nasekané bylinky a necháme 45 – 60 minút kysnúť.

2

Cesto rozdelíme na 12 rovnakých dielov. Z každého dielu vyformujeme dva rovnaké valčeky, ktoré zapletieme do tvaru žemličky.

3

Žemličky položíme na plech vyložený papierom na pečenie a pomocou štetca alebo pierka potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme makom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme dozlatista.

Doba pečenia: 30 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

Náš tip

  • Žemličky chutia najlepšie čerstvo upečené.Môžeme posypať sezamom.