Flag

Zlatý vianočný cheesecake

12 porcií
Jednoduché
90
Šťavnatý cheesecake so Zlatým klasom ideálny na každú sviatočnú príležitosť.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Zlatý cheesecake chutí najlepšie na druhý deň po upečení.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady na korpus
250 gmaslové sušienky
120 gmaslo
1 PLškorica
Na plnku
500 gtvaroh jemný
200 gsmotana kyslá
1 ksvajce
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
1 PLmaslo roztopené
2 PLZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
3 PLcukor kryštálový
trochuAróma vanilková Dr. Oetker
citrónová kôra
Na ozdobenie
orechy lieskové
škorica
badián
medovníčky
Okrem toho potrebujeme
tortová forma (24 cm)
papier na pečenie
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Aróma vanilková Dr. Oetker
1

Sušienky rozdrvíme alebo rozmixujeme a pridáme lyžicu mletej škorice. Maslo roztopíme, pridáme k sušienkam a dôkladne premiešame. Tortovú formu vyložíme papierom a pečenie. Na dno formy vysypeme sušienkovú zmes a lyžicou utlačíme, pri okrajoch vyvýšime. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme. Korpus po upečení necháme vo forme vychladnúť.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

2

Tvaroh premiešame, pridáme kyslú smotanu a dôkladne zmiešame. Do zmesi pridáme vajce, cukor, vanilkový cukor, Zlatý klas, arómu, citrónovú kôru a premiešame. Zmes vylejeme na vychladnutý korpus a uhladíme. Tortovú formu vložíme do hlbšieho plechu a do polovice zalejeme vodou. Cheesecake vložíme do rúry a vo vodnom kúpeli pečieme.

Doba pečenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 150 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

3

Upečený cheesecake necháme vychladnúť, ideálne cez noc. Pred servírovaním ozdobíme lieskovcami, celou škoricou, hviezdicami badiánu a vianočnými medovníkmi.

Náš tip

  • Zlatý cheesecake chutí najlepšie na druhý deň po upečení.