Flag

Bielková kávová roláda

1 roláda
Stredne náročné
20
Nadýchanej bielkovej roláde s Prírodným kakaom Dr. Oetker neodoláte.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
6 ksbielok
320 gcukor práškový preosiaty
30 gmandle mleté
20 gPrírodné kakao Dr. Oetker
Na náplň
250 gtvaroh tučný
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
2 zarovnané PLcukor práškový
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
1 zarovnané KLinstantná káva rozpustená v 1 KL horúcej vody
Na poprášenie
1 zarovnaná PLPrírodné kakao Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
papier na pečenie
elektrický ručný šľahač
Picture - Prírodné kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Prírodné kakao Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s postupným pridávaním cukru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Zľahka vmiešame mandle zmiešané s kakaom. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 150 °C

Teplovzdušná rúra: 130 °C

2

Upečené cesto vyberieme z plechu a necháme vychladnúť na papieri na pečenie.

3

Na prípravu náplne vyšľaháme tvaroh so smotanou, cukrom a pastou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Nakoniec vmiešame kávu. Cesto preklopíme na nový papier na pečenie, prilepený papier stiahneme a na spodnú vrstvu nanesieme krém. Opatrne zavinieme a utesníme papierom na pečenie, prípadne potravinovou fóliou. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.

4

Pred podávaním poprášime kakaom.