Flag

Bodkovaná roláda

1 roláda
Jednoduché
45
prvá úroda jahôd
Zloženie
Príprava
Náš tip
Rúra musí byť dôkladne predhriata, aby sa roláda pri pečení nevysušila a pri rolovaní nelámala.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
4 ksbielok
60 gcukor
4 ksžltok
100 gcukor
130 gmúka hladká
1 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 polovica balíčkaFarba gélová potravinárska červená Dr. Oetker (alebo ružová)
Na náplň
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
1 zarovnaná PLcukor
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
1 polovica balíčkaFarba gélová potravinárska červená Dr. Oetker (alebo ružová)
150 gjahody (čerstvé)
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko s hladkou trubičkou
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker (alebo ružová)
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker (alebo ružová)
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh, do ktorého ku koncu šľahania zašľaháme 60 g cukru. Vo väčšej mise vyšľaháme žĺtky so 100 g cukru do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a sneh a metličkou zľahka vymiešame dohladka.

2

Z cesta odoberieme 3 PL a vmiešame gélovú farbu. Zafarbené cesto nanesieme do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie spravíme bodky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 4 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

3

Na bodky ihneď nanesieme zvyšok cesta a opatrne rozotrieme po celom plechu. Vložíme do rúry a dopečieme pri rovnakej teplote ako v bode 2.

Doba pečenia: 10 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

4

Upečený plát ihneď vyklopíme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Opatrne odstránime papier na pečenie, na ktorom sa plát piekol, a plát prevrátime tak, aby boli bodky na spodnej strane. Plát pomocou papiera na pečenie opatrne zrolujeme, prikryjeme utierkou a necháme vychladnúť.

5

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom, cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom dotuha. Pridáme gélovú farbu a krátko zašľaháme.

6

Vychladnutý plát opatrne rozbalíme, potrieme náplňou a poukladáme naň jahody. Zrolujeme a odložíme do chladničky. Pred podávaním necháme v chladničke aspoň 1 hodinu.

Náš tip

  • Rúra musí byť dôkladne predhriata, aby sa roláda pri pečení nevysušila a pri rolovaní nelámala.