Flag

Červená čiapočka

asi 12 porcií
Stredne náročné
75
Veselá rozprávková torta nielen pre dievčatká.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
150 gmaslo zmäknuté
150 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
3 ksvajce
180 gmúka hladká
2 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
3 PLčokoláda horká, nastrúhaná
100 mlmlieko
Na náplň
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
1 zarovnaná PLcukor práškový
1 PLlieskovo-orieškový krém
50 gorechy lieskové nasekané, pražené
Na potretie
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
1 zarovnaná PLcukor práškový
Na ozdobenie
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
jahody niekoľko
1 zarovnaná PLcukor
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a vajcami elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, strúhanú čokoládu a mlieko a vyšľaháme na strednom stupni dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 40 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom korpus dvakrát pozdĺžne prekrojíme.

3

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom, cukrom a krémom z lieskových orieškov na najvyššom stupni dotuha. Nakoniec opatrne primiešame orechy. Náplň rozdelíme na dve časti korpusu a korpusy zlepíme k sebe.

4

Na potretie v mise vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom a cukrom. Odoberieme 1 PL šľahačky do mikroténového vrecka a odložíme. Zvyšnou šľahačkou potrieme okraje a povrch torty. Rožtek vrecka odstrihneme a zo šľahačky vytvoríme nos.

5

Na ozdobenie jahody nakrájame na plátky a vytvoríme z nich červenú čiapočku a mašle na vrkoče. Polevu pripravíme podľa návodu na obale, odstrihneme malý rožtek a vytvoríme ofinu, vrkoče, ústa a oči. Pomocou špáradla namočeného do polevy vytvoríme pehy. Cukor zafarbíme červenou farbou a nanesieme na tortu ako líčka.

6

Tortu odložíme do chladničky.