Flag

Citrónový krém (Lemon curd)

250 mililitrov
Jednoduché
20
Krém s Trstinovým cukrom citrónovým a Finesse citrónovou kôrou Dr.Oetker je vhodný na natretie na palacinky, lievance, do tort, predovšetkým do cheesecaku alebo tartaletiek. Skúste však aj osviežujúci krém do tvarohu alebo jogurtu.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Pre väčšiu jemnosť môžeme krém rozmixovať.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na krém
4 balíčkyTrstinový cukor citrónový Dr. Oetker
2 balíčkyFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
100 mlcitrónová šťava
100 gmaslo
Picture - Trstinový cukor citrónový Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1

Na prípravu krému vložíme do misky trstinový cukor, kôru, šťavu a maslo. Misku ponoríme do horúceho vodného kúpeľa a za občasného pomiešania zohrievame tak dlho, kým krém nezhustne.

2

Krém môžeme hneď použiť alebo ho uzavretý uskladniť v chladničke – najdlhšie však 2 týždne.

Náš tip

  • Pre väčšiu jemnosť môžeme krém rozmixovať.