Flag

Čokoládovo kokosová tortička

12 porcií
Jednoduché
50
Slávnostná vegánska odmena s Crème Olé od Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
150 gbezlepková múka
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker preosiate
polovica KLSóda bikarbóna Dr. Oetker
200 gcukor trstinový
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
125 mlolej
125 mlvoda
2 KLcitrónová šťava
Na krém
150 mlvoda
30 gkokos strúhaný
1 balíčekTrstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
citrónová šťava z dvoch citrónov
1 balíčekCrème Olé aróma vanilka Dr. Oetker
300 mlkokosová smotana
Na ozdobenie
30 gčokoláda horká strúhaná
ovocie ľubovoľné
mäta pieporná lístky
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 24 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker preosiate
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
Picture - Crème Olé aróma vanilka Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kakaom, sódou a trstinovým cukrom. Zvlášť vyšľaháme olej, vodu a šťavu s vanilkovým cukrom. Tekutú zmes pomaly lejeme do sypkej a spolu vyšľaháme. Cesto nanesieme do vymazanej a papierom na pečenie vyloženej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnúť a stiahneme papier na pečenie.

3

Na prípravu krému nalejeme do kastróliku vodu, pridáme kokos, trstinový cukor a šťavu a krátko povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Crème Olé vyšľaháme s kokosovou smotanou elektrickým ručným šľahačom a krátko zašľaháme vychladnutú kokosovú zmes. Krémom potrieme povrch torty.

4

Posypeme čokoládou alebo kokosom a dozdobíme ovocím a mätou.