Flag

Čokoládovo-vanilkové mráčiky

asi 60 ks
Jednoduché
55
Krehké vianočné snehové pečivo s vanilkovým nádychom a s Trstinovým cukrom s mletým vanilkovým strukom Dr. Oetker a čokoládou.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
3 ksbielok
80 gcukor
1 balíčekTrstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
50 gcukor práškový preosiaty
10 gGustin bezgluténový Dr. Oetker
100 gmandle nasekané
75 gčokoládové vločky alebo nadrobno nasekaná horká čokoláda
Na ozdobenie
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Okrem toho
elektrický ručný šľahač
2 plechy na pečenie
Picture - Trstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a postupne pridávame cukor zmiešaný s trstinovým cukrom. Potom opatrne vmiešame práškový cukor zmiešaný so škrobom, mandľami a čokoládou. Pomocou 2 kávových lyžičiek tvoríme hrudky vo veľkosti vlašského orecha na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

Doba sušenia: asi 35 minút

Elektrická rúra: 130 °C

Teplovzdušná rúra: 110 °C

2

Rúru vypneme a tortu necháme v zatvorenej rúre vychladnúť.

3

Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Odstrihneme malý rožtek a vychladnuté pečivo postriekame.