Flag

Cuketový chlebíček s karamelovou polevou

asi 10 porcií
Jednoduché
90
Cuketový chlebíček s chrumkavými Drvenými kakaovými bôbmi Dr. Oetker je neodolateľnou pochúťkou a oslní každého.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
350 gmúka špaldová celozrnná
1 KLSóda bikarbóna Dr. Oetker
1 KLKypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
štipkasoľ
180 gcukor trstinový
1 KLškorica mletá
0,25 KLmuškátový oriešok mletý
2 ksvajce
125 mlolej
125 mlmlieko
1cuketa stredne veľká (nahrubo nastrúhaná)
30 ghrozienka (sparené horúcou vodou)
polovica balíčkaDrvené kakaové bôby Dr. Oetker
Na polevu a posypanie
4 PLcukor
120 mlsmotana na šľahanie (33%)
štipkasoľ
polovica balíčkaDrvené kakaové bôby Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
forma na biskupský chlebíček (30 x 11 cm)
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
Picture - Drvené kakaové bôby Dr. Oetker
Picture - Drvené kakaové bôby Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so sódou, kypriacim práškom, soľou, cukrom, škoricou a muškátovým orieškom. Pridáme vajcia, olej, mlieko a cuketu a ručne vareškou vymiešame dohladka. Nakoniec opatrne vmiešame hrozienka a bôby. Cesto nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 60 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

2

Chlebíček necháme vo forme vychladnúť. Potom ho opatrne vyklopíme a stiahneme papier na pečenie.

3

Na polevu vlejeme do menšieho kastrólika smotanu a pridáme cukor. Za stáleho miešania necháme cukor rozpustiť, znížime plameň a smotanu varíme do zhustnutia (asi 10 minút). Dochutíme soľou a chlebíček polejeme. Posypeme kakaovými bôbmi.