Flag

Cviklové tartaletky s fetou

7 ks
Stredne náročné
80
Pripravte silvestrovské občerstvenie s fantáziou.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Namiesto formičiek na tartaletky môžeme použiť aj formičky na košíčky.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na korpus
250 gmúka hladká
125 gmaslo zmäknuté
50 mlvoda studená
štipkasoľ
Na náplň
2 PLolivový olej
2cibuľa červená malá
2 kscvikla malá
0,5 balíčkyTrstinový cukor karamelový Dr. Oetker
60 mlocot balsamico
1 ksvajce
100 mlsmotana na šľahanie (33%)
0,5 KLsoľ
0,25 KLkorenie čierne mleté
100 gsyr feta
Na ozdobenie
rozmarín čerstvý
Ešte potrebujeme
plech na pečenie
7 ksformička na tartaletky (Ø 10 cm)
Picture - Trstinový cukor karamelový Dr. Oetker
1

Na prípravu korpusu zmiešame v miske múku so soľou. Pridáme maslo a vodu a ručne vypracujeme na hladké cesto. Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka plát. Z plátku z cesta povykrajujeme kolieska s Ø 11 cm a prenesieme ich do vymastených a múkou vysypaných formičiek na tartaletky.

2

Na prípravu náplne na panvici zohrejeme olej. Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a na hrubom strúhadle nastrúhanú repu a asi 10 minút restujeme. Potom pridáme trstinový cukor a balzamikový ocot a ešte krátko orestujeme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Náplň rozdelíme na cesto do formičiek a zalejeme vajcom rozšľahaným so smotanou a ochuteným soľou a čiernym korením. Na povrch rozdrobíme syr. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 35 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Po upečení ozdobíme nasekaným rozmarínom. Podávame teplé alebo studené.

Náš tip

  • Namiesto formičiek na tartaletky môžeme použiť aj formičky na košíčky.