Flag

Dvojfarebný pletenec

2 ks
Jednoduché
50
Jednoduchá príprava kysnutého cesta z Buchiet Dr. Oetker s chuťou holandského kakaa.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Zdobenie môžete upraviť podľa príležitosti.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieBuchty Dr. Oetker
260 mlvoda vlažná
120 mlolej
2 balíčkyTrstinový cukor citrónový Dr. Oetker
2 zarovnaná PLHolandské kakao Dr. Oetker
Na potretie a ozdobenie
1 ksvajce
Snehové vločky Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie
Picture - Buchty Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor citrónový Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Snehové vločky Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta pripravíme zmes s droždím, vodou, olejom a trstinovými cukrami podľa návodu na obale. Cesto rozdelíme na polovice a do jednej dôkladne ručne zapracujeme kakao. Cestá poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Vykysnuté cestá rozdelíme každé na 4 diely a z každého vytvoríme valček dlhý asi 30 cm. Vždy dva svetlé a dva tmavé valčeky spletieme do vrkoča a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.

2

Pletence potrieme rozšľahaným vajcom a ozdobíme zdobením podľa vlastnej fantázie.  Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

3

Pletence necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Zdobenie môžete upraviť podľa príležitosti.