Flag

Džem kiwi a jablko

asi 5 pohárov à 200 ml
Jednoduché
40
Najlepší domáci kiwi džem z Pektínu Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na džem
900 gkivi zrelé
1jablko zelené
1/2 balíčkaPektín Dr. Oetker
500 gcukor
1 zarovnaná KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Pektín Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1

Na prípravu džemu vložíme do hrnca kiwi a nastrúhané jablko. Pomocou ponorného mixéra ovocie rozmixujeme. Pridáme Pektín zmiešaný s 2 PL cukru a za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zbytok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte minimálne 5 minút. Vmiešame kyselinu citrónovú.

2

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, otočíme dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečkach.