Flag

Jahodové tartaletky

asi 8 porcií
Jednoduché
80
S tenkou vrstvou Tortového želé Dr. Oetker zostanú jahody krásne čerstvé.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
120 gmúka špaldová hladká
50 gcukor
štipkasoľ
20 gmandľová múka
75 gmaslo zmäknuté alebo margarín
1 ksvajce
Na krém
50 gmaslo zmäknuté
1Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
50 gcukor
1 ksvajce
50 gmandľová múka
2 - 3 KLGustin bezgluténový Dr. Oetker
Na ozdobenie
2 PLdžem jahodový
200 gjahody čerstvé
1 balíčekTortové želé červené Dr. Oetker
250 mlvoda
2 zarovnané PLcukor
50 gpistácie nasekané
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie
8 ksformička na tartaletky (Ø 10 cm)
Picture - Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom, soľou a mandľovou múkou. Pridáme maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 30 minút do chladničky. 

2

Na prípravu krému v mise vyšľaháme maslo s dreňou zo struku a s cukrom elektrickým ručným šľahačom do peny. Pridáme vajce a mandľovú múku zmiešanú so škrobom a vyšľaháme dohladka.

3

Z cesta vytvarujeme valček a nakrájame ho na 8 rovnakých dielov. Každý diel vtlačíme do vymastenej formičky a položíme na plech. Vidličkou cesto na niekoľkých miestach poprepichujeme. Krém rozdelíme na cesto a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Tartaletky necháme trochu vychladnúť. Potom vyklopíme z formičiek a necháme úplne vychladnúť.

5

Potrieme džemom, ozdobíme plátkami jahôd a nanesieme želé pripravené s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Povrch posypeme pistáciami. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.