Flag

Jahodovo-višňové trifle

asi 8 porcií
Jednoduché
50
Ideálne na veľkú letnú oslavu. Čerstvé ovocie, kakaový korpus s Prírodným kakaom Dr. Oetker a smotanová vanilková náplň.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na višňové želé
300 mlvoda
80 gcukor
2 balíčkyTortové želé červené Dr. Oetker
100 mlgriotka
300 gvišne odkôstkované (čerstvé alebo mrazené)
Na cesto
100 gmúka hladká
35 gPrírodné kakao Dr. Oetker
1 KLSóda bikarbóna Dr. Oetker
175 gcukor
0,5 KLsoľ
2 ksvajce
100 gsmotana kyslá (15%)
50 mlmlieko acidofilné
50 mlolej
1 KLExtrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
50 mlvoda horúca
Na náplň
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
250 gmascarpone
100 gcukor
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
300 gjahody čerstvé väčší
Na pokvapkanie
200 mlgriotka
Na ozdobenie
jahody
pistácie nasekané
Topping čokoláda Dr. Oetker
mäta pieporná (lístky)
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
misa veľká s objemom asi 3 l
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
Picture - Prírodné kakao Dr. Oetker
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Topping čokoláda Dr. Oetker
1

Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme a vmiešame griotku. Višne nanesieme na dno misy a zalejeme vychladnutým želé. Odložíme do chladničky stuhnúť.

2

Na prípravu cesta zmiešame múku s kakaom, sódou, cukrom a soľou. Pridáme vajcia, smotanu, mlieko, olej, extrakt a vodu a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Korpus necháme vychladnúť. Potom nakrájame na malé kocky.

4

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme smotanu s mascarpone, cukrom a pastou šľahačom dotuha. Jahody prekrojíme na polovicu a poukladáme ich po obvode vnútorných bokov misy.

5

Na želé nanesieme kocky korpusu a poriadne ich pokvapkáme griotkou. Pár kociek odložíme bokom na ozdobu. Na korpus nanesieme náplň a uhladíme. Povrch ozdobíme jahodami, pistáciami, toppingom a lístkami mäty.