Flag

Karamelové slimáky

12 ks
Jednoduché
110
Drobné pečivo s mandľami krásne vykysne vďaka Droždie Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Na náplň môžeme namiesto mandlí použiť lieskové oriešky.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
225 mlmlieko
75 gmaslo
500 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
50 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
štipkasoľ
1 ksvajce
Na náplň
100 gmandle nasekané
50 gcukor
100 mlsmotana na šľahanie (33%)
50 gmaslo
2 balíčkyPoleva mliečna Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
panvica
forma na muffiny (12 kusov)
12 kspapierové košíčky na muffiny
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Poleva mliečna Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zohrejeme v kastróliku mlieko a necháme v ňom rozpustiť maslo. V mise zmiešame múku s droždím, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme vajce a mlieko s maslom a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi hodinu na teplom mieste kysnúť.

2

Na prípravu náplne opražíme na panvici mandle. Pridáme cukor. Keď cukor začne hnednúť, opatrne pridáme smotanu a maslo a vymiešame dohladka. Náplň odstavíme a necháme vychladnúť.

3

Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s rozmermi 35 × 35 cm. Cesto potrieme náplňou a posypeme na kúsky nasekanou polevou. Plát zrolujeme a ostrým nožom nakrájame na 12 rovnakých dielov. Slimáky prenesieme do formy vyloženej papierovými košíčkami reznou stranou nadol. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Slimáky necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Na náplň môžeme namiesto mandlí použiť lieskové oriešky.