Flag

Krehký marhuľový koláč

asi 12 porcií
Jednoduché
60
Krehký ovocný koláč s náplňou zo Zlatého klasu Originál Dr. Oetker. Skvelý múčnik na nedeľné popoludnie.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na náplň
2 balíčkyZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
50 gcukor
750 mlmlieko
1 ksbielok
400 gsmotana kyslá
750 gmarhule
Na cesto
300 gmúka hladká
80 gcukor
2 balíčkyVanilínový cukor Dr. Oetker
štipkasoľ
3 PLvoda
220 gmaslo zmäknuté
Na potretie
1 ksžltok
1 PLmlieko
Na posypanie
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
50 gmandľové lupienky
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
valček na cesto
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu náplne uvaríme zo zlatých klasov, 750 ml mlieka a 50 g cukru puding podľa návodu na obale. Bielok ušľaháme dotuha, vmiešame do horúceho pudingu a náplň necháme trochu schladnúť. Vmiešame kyslú smotanu a necháme vychladnúť. Marhule umyjeme a vykôstkujeme.

2

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, cukor, vanilínový cukor a soľ. Pridáme vodu, maslo alebo margarín a ručne spracujeme na hladké cesto. Polovicu cesta vyvaľkáme na plát s veľkosťou 30 x 40 cm a pomocou váľka prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Potrieme náplňou a obložíme marhuľami oblou stranou nahor. Druhú polovicu cesta vyvaľkáme na rovnako veľký plát a opatrne prenesieme na marhule. Pomocou štetca alebo pierka potrieme vrchný plát žĺtkom rozšľahaným v mlieku. Posypeme škoricovým cukrom a mandľovými lupienkami. Vložíme do rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

3

Koláč necháme vychladnúť a nakrájame na rezy.