Flag

Kuriatka

12 ks
Jednoduché
35
Kysnuté kuriatka s Droždím a Ražným kváskom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Kuriatka môžeme pred pečením podľa chuti posypať makom alebo im urobiť očká zo semienok.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
500 gmúka hladká
2 zarovnaná KLsoľ
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
1 balíčekRažný kvások Dr. Oetker
1 ksžltok
300 mlmlieko vlažné
2 PLmaslo rozpustené
2 balíčkyVanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Na potretie a posypanie
1 ksbielok
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Ražný kvások Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so soľou, droždím a kváskom. Pridáme žĺtok, mlieko, maslo, cukor a kôru a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.

2

Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche premiesime a rozdelíme na valčeky a vytvarujeme z nich uzly, ktoré dotvarujeme do podoby kuriatok – jeden koniec necháme ako hlavičku a druhý koniec ako chvostík. Chvostíky nakrájame ostrým nožom. Kuriatka poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Prikryjeme utierkou a necháme ešte asi 20 minút kysnúť.

3

Každé kuriatko potrieme bielkom pomocou štetca alebo pierka. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Náš tip

  • Kuriatka môžeme pred pečením podľa chuti posypať makom alebo im urobiť očká zo semienok.