Flag

Kváskové placky

4 porcie
Jednoduché
40
Zdravá alternatíva pečiva, to sú vynikajúce kváskové placky s rozmarínom a Ražným kváskom Dr. Oetker, ktoré môžete natrieť nátierkou alebo len zahryznúť.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na kvások
1 balíčekRažný kvások Dr. Oetker
2 PLražná múka hladká (plus ďalšia múka na kŕmenie kvásku)
voda rovnaké množstvo
Na cesto
450 gražný kvások
80 mlolivový olej
1 zarovnaná PLražná múka hladká
soľ podľa chuti
1 zarovnané KLrozmarín sušený
Na posypanie
sezamové semienka
soľ hrubozrnná
rozmarín sušený
mak celý
Okrem toho potrebujeme
väčší pohár s viečkom
potravinárska fólia
plech na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Ražný kvások Dr. Oetker
1

Na prípravu kvásku vo väčšom pohári zmiešame na oživenie sušený kvások a trochu vody a necháme 30 minút stáť. Pridáme múku a rovnaké množstvo vody, dobre premiešame, priklopíme viečkom a necháme stáť pri izbovej teplote. Po 24 hodinách kvások prikŕmime pridaním ďalších 2 PL múky a rovnakého množstva vody. Ďalší deň kŕmime už 2× denne. Kvások je hotový po cca 4 až 5 dňoch.

2

Na prípravu cesta prenesieme kvások do misy, pridáme olej a dôkladne zamiešame. Do kvásku vmiešame múku, soľ a rozmarín. Cesto pomocou stierky rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch posypeme semienkami, soľou, rozmarínom a makom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Po upečení necháme vychladnúť. Potom nakrájame alebo natrháme na kúsky.