Flag

Maková bábovka s orechmi

asi 16 porcií
Jednoduché
60
Nadýchaná bábovka so 100% Makom mletým a Finesse Citrónovou kôrou Dr. Oetker sa hodí nielen k nedeľnej kávičke.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
4 ksžltok
110 gcukor trstinový
150 mlolej rastlinný
200 mlmlieko
260 gmúka špaldová hladká
100 g100 % Mak mletý Dr. Oetker
2 KLKypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
50 gorechy vlašské
4 ksbielok
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
forma na bábovku (Ø 23 cm)
Picture - 100 % Mak mletý Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom šľahačom do peny. Postupne zašľaháme olej a mlieko. Pridáme múku s kypriacim práškom, makom a citrónovou kôrou a vymiešame dohladka. Pridáme nasekané orechy. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Po upečení necháme bábovku 5 minút vo forme. Potom bábovku vyklopíme a necháme úplne vychladnúť na kuchynskej mriežke.

3

Povrch posypeme práškovým cukrom.