Flag

Medové rezy s kakaovým krémom

30 ks
Stredne náročné
50
Medové rezy ako popoludňajšia pochúťka, ktorej nikto neodolá.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Medové rezy chutia najlepšie, keď ich necháme do druhého dňa odležať v chladničke.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
600 gmúka hladká
200 gcukor práškový
70 gmaslo zmäknuté alebo margarín
1 ksvajce
1 zarovnaná KLSóda bikarbóna Dr. Oetker
3 PLmlieko
3 zarovnané PLmed tekutý
Na krém
500 mlmlieko polotučné
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
250 gmaslo zmäknuté
100 gcukor práškový
1 zarovnaná PLHolandské kakao Dr. Oetker
Na ozdobenie
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
0,5 balíčkyPoleva mliečna Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
papier na pečenie
valček na cesto
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Poleva mliečna Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame na pracovnej ploche nebo v miske múku a cukor. Pridáme maslo alebo margarín, vajce, sódu, mlieko, med a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké diely a každý vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát s rozmermi 30 x 40 cm. Pomocou váľka plát prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 7 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Po upečení plát ihneď stiahneme z plechu, položíme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.

3

Rovnakým spôsobom upečieme aj ďalšie 3 pláty.

4

Na prípravu krému uvaríme zlatý klas s mliekom podľa návodu na obale, namiesto cukru použijeme vanilínový cukor. Za občasného miešania necháme úplne vychladnúť. Maslo s cukrom a kakaom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny, do ktorej po častiach zašľaháme puding.

5

Upečené pláty zlepíme krémom a necháme asi 2 hodiny v chladničke stuhnúť.

6

Na ozdobenie pripravíme polevy podľa návodu na obale. Povrch polejeme tmavou polevou a necháme stuhnúť. Po stuhnutí pofŕkame mliečnou polevou. Pred podávaním nakrájame nožom namočeným v horúcej vode na rezy a podávame.

Náš tip

  • Medové rezy chutia najlepšie, keď ich necháme do druhého dňa odležať v chladničke.