Flag

Mini kakaovo-perníkové bábovky s jazierkami

4 ks
Jednoduché
95
Zasnežená bábovková krajina s kúzelným jazierkom zo Zlatého klasu Dr. Oetker a stromčekmi z Fondánu Dr. Oetker Vás prenesie do ríše fantázie.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
375 gmúka hladká (alebo zmes hladkej a polohrubej múky)
275 gcukor práškový
250 gmaslo mäkké
5 ksvajce
8 PLmlieko
30 gPrírodné kakao Dr. Oetker
2 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
2 KLPerníkové korenie Dr. Oetker
štipkasoľ
Na náplň
0,5 baleniaPremium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
500 mlmlieko
2 PLcukor
Na zdobenie
Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Snehové vločky Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
4 ksforma na mini bábovku
elektrický ručný šľahač
stierka
špáradlá
Picture - Prírodné kakao Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Perníkové korenie Dr. Oetker
Picture - Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou	 Dr. Oetker
Picture - Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Picture - Snehové vločky Dr. Oetker
1

V mise zmiešame múku, kypriaci prášok a soľ. Maslo šľaháme asi 7 – 10 minút, dokiaľ nezosvetlí a nezväčší objem. Postupne pridávame a zašľahávame cukor, dokiaľ nie je hmota jednotná. Po jednom pridávame vajcia a šľaháme na najnižšom stupni. Ďalšie vajce vždy pridáme, až keď je predchádzajúce rozmiešané. Stierkou vmiešame múku.

2

Z cesta odoberieme asi 1/3 a zmiešame ju s perníkovým korením a dvomi lyžicami mlieka. Do zvyšku cesta vmiešame preosiate kakao a mlieko.

3

Do maslom vystených foriem nalejeme malú časť kakaového cesta, pridáme perníkové cesto a na záver zvyšok kakaového cesta. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 35 - 40 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

4

Z fondánu vytvarujeme stromčeky, do spodnej strany pichneme špáradlo a necháme zaschnúť.

5

Bábovky po upečení necháme vychladnúť. Bábovkám zrežeme spodnú stranu.

6

Polovičnú dávku Zlatého klasu si pripravíme podľa návodu na obale. Zlatý klas vlejeme do priehlbiny bábovky a fondánové stromčeky zapichneme po obvode.