Flag

Naked cake s jahodami a lentilkami

asi 8 porcií
Jednoduché
65
Farebná torta s krémom z mascarpone so Zlatým klasom Dr. Oetker poteší nielen malých maškrtníkov. Pre Dr. Oetker pripravilo štúdio Medové motúzy.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Na zafarbenie korpusov je možné použiť aj iné gélové farby Dr. Oetker, žltú, modrú alebo ružovú. Zafarbiť je možné aj krém.
Náš tip
Ak chceme viac ovocný krém, zamiešame doň ca 100 g jahôd nakrájaných na malé kúsky.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
6 ksbielok
štipkasoľ
6 ksžltok
180 gcukor
100 gmúka hladká
2 balíčkyZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1 balenieFarba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
1 balenieFarba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Na krém
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
500 mlmlieko
60 gcukor
250 gmascarpone
250 gricotta
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
trochucitrónová šťava
Na ozdobenie
2 tortové formy (Ø 18 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni z bielkov a soli tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme múku zmiešanú so Zlatým klasom a opatrne so snehom zľahka vmiešame do vaječnej zmesi do hladka. Cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu zafarbíme červenou farbou a druhú polovicu zelenou farbou. Cestá nanesieme do vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme obe formy do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpusy necháme vychladnúť. Potom oba korpusy raz pozdĺžne rozkrojíme.

3

Na prípravu krému pripravíme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Pridáme mascarpone, ricottu, vanilkovú pastu a citrónovú šťavu a krátko vyšľaháme do hladka. Krém rozdelíme na všetky štyri korpusy a navrstvíme ich na seba, pričom prestriedame farby korpusov. Na bokoch uhladíme tenkú vrstvu presahujúceho krému.

4

Povrch torty ozdobíme lentilkami a jahodami. Tortu uložíme do chladničky aspoň na hodinu stuhúť.

Náš tip

  • Na zafarbenie korpusov je možné použiť aj iné gélové farby Dr. Oetker, žltú, modrú alebo ružovú. Zafarbiť je možné aj krém.
  • Ak chceme viac ovocný krém, zamiešame doň ca 100 g jahôd nakrájaných na malé kúsky.