Flag

Orechové trojhranky

asi 48 ks
Jednoduché
65
Skvelé pohostenie pre každú návštevu s Vanilkovým cukrom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Niektoré trojhranky môžeme polevou len postriekať.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
230 gmúka hladká
1 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
100 gcukor práškový
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
1 ksvajce
1 PLvoda
100 gmaslo zmäknuté
Na orechovú vrstvu
150 gmaslo
150 gcukor
2 balíčkyVanilkový cukor Dr. Oetker
3 PLvoda
100 gorechy lieskové mleté
200 gorechy lieskové nasekané
Na potretie
3 PLdžem marhuľový
Na ozdobenie
2 balíčkyPoleva tmavá Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
teflónová panvica
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme vajce, vodu a maslo a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme asi na 30 minút do chladničky.

2

Na orechovú vrstvu rozpustíme v panvici maslo. Pridáme cukor, vanilkový cukor, vodu a orechy. Za stáleho miešania krátko opražíme. Odstavíme a necháme asi 10 minút vychladnúť.

3

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát 30 × 40 cm a pomocou valčeka ho nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech.

4

Povrch cesta potrieme džemom. Potom rovnomerne nanesieme orechovú vrstvu. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

5

Korpus necháme vychladnúť. Potom ostrým nožom nakrájame na trojuholníky.

6

Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a namáčame do nej rohy na dlhej strane. Trojhranky necháme stuhnúť.

Náš tip

  • Niektoré trojhranky môžeme polevou len postriekať.