Flag

Palacinky plnené kučeravým kelom

asi 4 porcie
Jednoduché
60
Chrumkavé Palacinky Dr. Oetker s kučeravým kelom.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Náplň môžete pripraviť aj z 250 – 300 g mrazeného kelu.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Cesto
1 baleniePalacinky Dr. Oetker
500 mlvoda
Náplň
300 gkučeravý kel
soľ
200 gsyr feta alebo ovčí
250 gmozzarella di bufala
4 plátkyšunka
1cibuľa
1 PLolej napr. slnečnicový
korenie čierne mleté
150 gvegánska smotana
Na pečenie
trochuolej napr. slnečnicový
Picture - Palacinky Dr. Oetker
1

Cesto

Cesto na palacinky pripravíme s vodou podľa návodu na obale a necháme odstáť.

2

Náplň

Kel preberieme, umyjeme a hrubé stonky odrežeme. Listy 5 minút mierne povaríme vo vriacej osolenej vode. Rýchlo ochladíme studenou vodou, necháme odkvapkať a tekutinu vytlačíme. Obidva druhy syra nakrájame na kocky, šunku natrháme na kúsky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.

3

Palacinky

Na panvici s nepriľnavým povrchom (Ø asi 24 cm) s trochou oleja postupne upečieme 10-12 palaciniek.

4

V hrnci zohrejeme olej a najskôr na ňom posmažíme cibuľku. Potom pridáme kel a krátko podusíme. Zmiešame so smotanou a dochutíme soľou a korením.

5

Polovicu palaciniek rovnomerne natrieme kelovou masou. Na masu rozdelíme syr a šunku. Každý kus prikryjeme druhou palacinkou. Takto pripravené ich z oboch strán posmažíme na troche oleja na panvici, kým sa syr rozpustí.

Náš tip

  • Náplň môžete pripraviť aj z 250 – 300 g mrazeného kelu.