Flag

Pasticciotto sicílske veľkonočné pečivo

12 porcií
Jednoduché
55
Voňavé talianske pečivo s náplňou z Premium Zlatého klasu Dr. Oetker
Zloženie
Príprava
Náš tip
Zo zvyškov odkrojeného cesta môžeme vykrájať malé ozdoby, napr. kvetinky.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gmúka hladká
1 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
125 gcukor práškový
125 gmaslo zmäknuté
2 ksžltok
Na náplň
1 balíčekPremium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
400 mlmlieko plnotučné
25 gcukor
2 ksžltok
Na potretie
1 ksžltok
Ešte potrebujeme
potravinárska fólia
forma na muffiny (12 kusov) nebo na oválne košíčky
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou	 Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom, solí a cukrom. Pridáme maslo a žĺtky a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme asi na 20 minút do chladničky.

2

Na prípravu náplne uvaríme Premium Zlatý klas s mliekom, cukrom a žĺtkami tak, že v 1/3 mlieka rozmiešame Zlatý klas so žĺtkami. Do zvyšného mlieka pridáme cukor, necháme zovrieť a pridáme pripravenú zmes, varíme 1-2 minúty. Potom krém odstavíme, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.

3

Cesto vyberieme z chladničky a ¾ cesta vtlačíme do vymastených formičiek. Náplň rovnomerne rozdelíme na cesto a zakryjeme zvyškom cesta. Povrch potrieme pomocou štetca alebo mašľovačky rozšľahaným žĺtkom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Náš tip

  • Zo zvyškov odkrojeného cesta môžeme vykrájať malé ozdoby, napr. kvetinky.