Flag

Perníková múmia

asi 12 ks
Jednoduché
50
Rýchly halloweensky recept z Perníka a Fondánov Dr. Oetker, ktorý výborne chutí a nikoho určite nevystraší.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Perník môžeme dochutiť napr. 100 g tekvice hokaido nakrájanej na malé kocky a 4 PL tekvicových semienok. Môžeme tiež dochutiť nastrúhanou čokoládou, jablkami, orechami, kokosom, sušenými brusnicami alebo 2 PL rumu.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 baleniePerník Dr. Oetker
400 mlvoda
120 mlolej
Na potretie a ozdobenie
3 - 5 PLslivkový lekvár
1 balíčekFondán kakaová poťahovacia hmota Dr. Oetker
1 balenieFondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska čierna Dr. Oetker
Okrem toho
tortová forma (ø 24 cm)
Picture - Perník Dr. Oetker
Picture - Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska čierna Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta pripravíme zmes s vodou a olejom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 - 40 minút

Elektrická rúra: 165 °C

Teplovzdušná rúra: 155 °C

2

Perník necháme vychladnúť. Potom ho raz pozdĺžne prekrojíme a potrieme 3 PL lekváru. Zvyšnou časťou lekváru potrieme povrch perníka na prilepenie očí a fondánu.

3

Na ozdobenie si necháme menší kúsok bieleho fondánu. Časť fondánu zafarbíme čiernou farbou a vytvoríme oči. Zo zvyšného bieleho a kakaového fondánu vyvaľkáme pomocou váľka pláty, ktoré ostrým nožom nakrájame na pásiky hrubé asi 1 cm. Tie potom striedavo ukladáme na povrch torty ako obväzy.

Náš tip

  • Perník môžeme dochutiť napr. 100 g tekvice hokaido nakrájanej na malé kocky a 4 PL tekvicových semienok. Môžeme tiež dochutiť nastrúhanou čokoládou, jablkami, orechami, kokosom, sušenými brusnicami alebo 2 PL rumu.